Priča o projektu

“Dobrota u riječima stvara povjerenje. Dobrota u mislima stvara dubinu. Dobrota u davanju stvara ljubav” – Lao Tse

Prije deset godina započeli smo priču koja je govorila o darivanju. Deset godina kasnije, obogaćeni sjajnim iskustvima i rezultatima koji su iz ove akcije proizišli, sa sigurnošću i uvjerenjem možemo reći da smo sve ovo vrijeme govorili ni o čemu drugom – nego o zajedništvu u njegovom najboljem izdanju.

O inspiraciji

Svjedoci smo niza neminovnih promjena u okruženju u kojem egzistiramo, no vrijednosti koje mi kao kompanija baštinimo ostaju nepromjenjive u svim vremenima: inspiracija i dobrota u darivanju. Prvu akciju Inspirisani srcem pokrenuli smo još 2013. godine, nastojeći pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. No, kao i u svakom dobrom djelu, i za pomoć je potrebna pomoć. A nju smo dobili od naših klijenata i korisnika Visa Inspire kartice. Odvajajući 0,10 KM od svakog plaćanja putem POS terminala u određenom periodu, ali bez terećenja korisničkih računa, uspjeli smo prikupiti i donirati značajna novčana sredstva.

A jednom kada počnete sa djelima koja za konačni rezultat imaju pobjedu važniju od svih drugih, teško da možete stati.

Tako smo u godinama koje su uslijedile, sve do danas, nastavili zajedno Inspirisati srcem. U zajednici u kojoj živimo i radimo nastojimo odabrati one projekte, fondove i institucije kojima je pomoć istinski potrebna i koji će doprijeti do što većeg broja korisnika. Šireći povjerenje širimo i krug dobrote koji inspiriše srce.

Ove godine, kada obilježavamo jubilarnih 10 godina od počeka ove kampanje, Inspirisani srcem će u najdoslovnijem smislu biti ponovo posvećena budućnosti ove zemlje. Od 01. do 31.05.2023. godine ćemo, deveti put zaredom, odvajati 0,10 KM od svake transakcije napravljene Visa Inspire ili Visa Platinum karticama, a na taj način prikupljena sredstva ćemo donirati porodilištima u Bosni i Hercegovini.

*Ne odnosi se na transakcije napravljene za podizanje gotovine na bankomatima Intesa Sanpaolo Banke.

PARTNERI PROJEKTA: RSG Radio, Klix.ba