Donirali smo

 

Godina 2013.

Ukupno 18.000 KM je, posredstvom NVO „Otvorena mreža“, donirano za tri osobe koje su svoju najvažniju bitku morale izboriti u klinkama u Njemačkoj i Austriji. U akciji su sudjelovali svi klijenti Intesa Sanpaolo Banke plaćajući svoje svakodnevne troškove Visa Inspire karticom od kojih je banka, ne treteći račune klijenata, odvajala sredstva.

Godina 2014.

Nakon katastrofalnih poplava koje su u maju 2014. pogodile veliki broj općina i domaćinstava u Bosni i Hercegovini, a u želji da „Gradimo srcem BiH“, što je naziv akcije Otvorene mreže u danima koji su bili teški za naše sugrađanke i sugrađane, prikupili smo 19.000 KM sredstava i donirali ih u cilju ponovne izgradnje u ugroženim područjima zemlje i pomoći osobama koje su ostale bez domova i dobara.

 

Godina 2015.

Intesa Sanpaolo Banka i Visa su i u 2015. godini podržale akciju „Gradimo srcem BiH“, pružajući pomoć najugroženijim od poplava. Razmjere prirodne katastrofe koja je pogodila region su ostavile nesagledive posljedice po infrastrukturu u zemlji. Plemenitošću naših klijenata koji su i u ovom periodu koristeći karticu Visa Inspire pomogli, uspjeli smo prikupiti 22.000 KM i u ovoj akciji.

Godina 2016.

Svijet ostaje na mladima. Inspirisani ovom mišlju i srcem, tokom akcije u 2016. godini smo prikupljali sredstva za opremanje dječjih igraonica, kuhinja i kupovinu medicinskih aparata za pedijatrijske odjele klinika u Banja Luci, Mostaru, Tuzli, Travniku i Sarajevu.  Za dva mjeseca trajanja akcije prikupili smo 24.000 KM, ali i uz pomoć studenata Likovne akademije organizirali likovne radionice za mališane, a prekrasne crteže nastale iz mašte djevojčica i dječaka poklonili bolnicama kao uspomenu na akciju „Inspirisani srcem“.

Godina 2017.

Svijet je Konvencijom o pravima djeteta dao obećanje da će svoj djeci osigurati jednaka prava. Nadahnuti ovom tvrdnjom UNICEF-a, a inspirisani srcem, u 2017. godini smo prikupili 24.000 KM sredstava namijenjenih kupovini opreme za djecu i mlade bez roditeljskog staranja i s poteškoćama u razvoju. Novac je namijenjen i doniran u svrhu opremanja JU “Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine” Pazarić, JU “Dom-porodica” Zenica, “Dom za djecu bez staranja” Tuzla, “Dječiji dom” Mostar, JU “Dom Rade Vranješević” Banjaluka i “Majčino selo” Međugorje.

Godina 2018.

U partnerstvu sa Visom i našim klijentima, u 2018. smo uspješno okončali šestu po redu kampanju “Inspirisani srcem”. Inspirisani srcem smo zajedno prikupljali sredstava za obnovu sanitarnog prostora Osnovne škole “Mirsad Prnjavorac” u Vogošći, koju pohađa više od 900 učenika u BiH. U konačnici, donirali smo 20.000 KM za bolje uslove za djecu i ugodniji boravak u školi.

Godina 2019.

Nakon što su tokom maja 2019. godine po sedmi put pokrenuli i uspješno priveli kraju jednomjesečnu humanitarnu akciju „Inspirisani srcem“, Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa su prikupljena sredstva donirali porodilištima u BiH.

Donacije u medicinskoj opremi dobili su Opća bolnica „Dr Mustafa Beganović“ u Gračanici, JU „Dom zdravlja“ Kakanj i Opća bolnica „Prim. dr Abdulah Nakaš“ u Sarajevu. U akciji je ukupno prikupljeno 32.000 KM.

Uručenje donacije Inspirisani srcem” Općoj bolnici ¸¸Dr Mustafa Beganović” u Gračanici.
Uručenje donacije Inspirisani srcem” JU Dom zdravlja” Kakanj.
Uručenje donacije Inspirisani srcem” Općoj bolnici Prim. dr Abdulah Nakaš” u Sarajevu.