Donirali smo

Godina 2023.

Nakon realizirane 10. jubilarne kampanje Inspirisani srcem, donacija je uručena porodilištima u JZU Bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini i JZU „Zdravstveni centar Brčko“. Ukupna vrijednost ove donacije je 40.000 KM tj. 20.000 KM za svako porodilište, a uručena je u vidu opreme koja je podrazumijevala suhi sterilizator, lampu za ginekološke preglede, infuzionu pumpu, digitalnu vagu za mjerenje beba, napredni fetalni monitor za praćenje zdravlja fetusa, ginekološku profesionalnu stolicu i Diatermo – uređaj namijenjen za manje i srednje teške operacije.

Godina 2022.

Devetu kampanju Inspirisani srecem realizirali smo u mjesecu maju/svibnju 2022. godine. Tokom mjesec dana trajanja kampanje prikupljeno je 38.000 KM, a koje su donirane za kupovinu opreme za porodilišta koja djeluju u okviru Kantonalne bolnice Zenica i Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Kao i prethodnih godina potreba za toplim krevetićem bila je i ovdje prisutna, te za aparatima poput perfuzionih pumpi, pulsnog oksimetra i slično. Kampanja je realizirana u saradnji s kompanijom Visa, a partneri su bili Klix.ba i RSG radio.

Godina 2021.

Našu osmu po redu kampanju Inspirisani srcem u saradnji s kompanijom Visa, realizirali smo tokom oktobra/listopada 2021. godine, a prikupljena sredstva u iznosu od 36.000 KM donirali smo ginekološkom odjelu Županijske bolnice “Dr. fra Mihovil Sučić” iz Livna i JZU – Opštoj bolnici “dr. Mladen Stojanović” u Prijedoru. Donacija je podrazumijevala topli krevetić za porodilište u Livnu, odnosno aparat za skrining sluha i infuzionu pumpu za porodilište u Prijedoru.

Godina 2019.

Nakon što su tokom maja/svibnja 2019. godine po sedmi put pokrenuli i uspješno priveli kraju jednomjesečnu humanitarnu akciju „Inspirisani srcem“, Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa su prikupljena sredstva donirali porodilištima u BiH.

Donacije u medicinskoj opremi dobili su Opća bolnica „Dr Mustafa Beganović“ u Gračanici, JU „Dom zdravlja“ Kakanj i Opća bolnica „Prim. dr Abdulah Nakaš“ u Sarajevu. U akciji je ukupno prikupljeno 32.000 KM.

Godina 2018.

U partnerstvu sa Visom i našim klijentima, u 2018. smo uspješno okončali šestu po redu kampanju “Inspirisani srcem”. Inspirisani srcem smo zajedno prikupljali sredstava za obnovu sanitarnog prostora Osnovne škole “Mirsad Prnjavorac” u Vogošći, koju pohađa više od 900 učenika. U konačnici, donirali smo 20.000 KM za bolje uslove za djecu i ugodniji boravak u školi.

Godina 2017.

Svijet je Konvencijom o pravima djeteta dao obećanje da će svoj djeci osigurati jednaka prava. Nadahnuti ovom tvrdnjom UNICEF-a, a inspirisani srcem, u 2017. godini smo prikupili 24.000 KM sredstava namijenjenih kupovini opreme za djecu i mlade bez roditeljskog staranja i s poteškoćama u razvoju. Novac je namijenjen i doniran u svrhu opremanja JU “Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine” Pazarić, JU “Dom-porodica” Zenica, “Dom za djecu bez staranja” Tuzla, “Dječiji dom” Mostar, JU “Dom Rade Vranješević” Banjaluka i “Majčino selo” Međugorje.

Godina 2016.

Svijet ostaje na mladima. Inspirisani ovom mišlju i srcem, tokom akcije u 2016. godini smo prikupljali sredstva za opremanje dječjih igraonica, kuhinja i kupovinu medicinskih aparata za pedijatrijske odjele klinika u Banja Luci, Mostaru, Tuzli, Travniku i Sarajevu.  Za dva mjeseca trajanja akcije prikupili smo 24.000 KM, ali i uz pomoć studenata Likovne akademije organizirali likovne radionice za mališane, a prekrasne crteže nastale iz mašte djevojčica i dječaka poklonili bolnicama kao uspomenu na akciju „Inspirisani srcem“.

Godina 2015.

Intesa Sanpaolo Banka i Visa su i u 2015. godini podržale akciju „Gradimo srcem BiH“, pružajući pomoć najugroženijim od poplava. Razmjere prirodne katastrofe koja je pogodila region su ostavile nesagledive posljedice po infrastrukturu u zemlji. Plemenitošću naših klijenata koji su i u ovom periodu koristeći karticu Visa Inspire pomogli, uspjeli smo prikupiti 22.000 KM i u ovoj akciji.

Godina 2014.

Nakon katastrofalnih poplava koje su u maju 2014. pogodile veliki broj općina i domaćinstava u Bosni i Hercegovini, a u želji da „Gradimo srcem BiH“, što je naziv akcije Otvorene mreže u danima koji su bili teški za naše sugrađanke i sugrađane, prikupili smo 19.000 KM sredstava i donirali ih u cilju ponovne izgradnje u ugroženim područjima zemlje i pomoći osobama koje su ostale bez domova i dobara.

Godina 2013.

Ukupno 18.000 KM je, posredstvom NVO „Otvorena mreža“, donirano za tri osobe koje su svoju najvažniju bitku morale izboriti u klinkama u Njemačkoj i Austriji. U akciji su sudjelovali svi klijenti Intesa Sanpaolo Banke plaćajući svoje svakodnevne troškove Visa Inspire karticom od kojih je banka, ne treteći račune klijenata, odvajala sredstva.