Priča o projektu

“Dobrota u riječima stvara povjerenje. Dobrota u mislima stvara dubinu. Dobrota u davanju stvara ljubav.” – Lao Tse

Prije sedam godina smo započeli priču koja je govorila o darivanju. Sedam godina kasnije,  obogaćeni sjajnim iskustvima i rezultatima koji su iz ove akcije proizišli, sa sigurnošću i uvjerenjem možemo reći da smo sve ovo vrijeme govorili ni o čemu drugom – nego o zajedništvu u njegovom najboljem izdanju.

O inspiraciji.

U vrijeme u kojima živimo svjedočimo nizu neminovnih promjena, no vrijednosti koje mi kao kompanija baštinimo ostaju nepromjenjive u svim vremenima: inspiracija i dobrota u darivanju. Inspirisani srcem smo još 2013. pokrenuli prvu akciju, nastojeći pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. No, kao i u svakom dobrom djelu, i za pomoć je potrebna pomoć. A nju smo, i ovo kažemo ne bez ponosa, dobili od naših klijenata i korisnika Visa Inspire kartice. Odvajajući 0,10 KM od svake pojedinačne transakcije napravljene u određenom periodu ali bez terećenja korisničkih računa, uspjeli smo prikupiti sredstva donirana NVO Otvorena mreža i time zajedno pomogli da tri života izbore svoje najvažnije bitke.

A jednom kada počnete sa djelima koja za konačni rezultat imaju pobjedu važniju od svih drugih, teško da možete stati.

Tako smo u godinama koje su uslijedile, sve do danas, nastavili zajedno “Inspirisati srcem”. U zajednici u kojoj živimo i radimo nastojimo odabrati one projekte, fondove i institucije kojima je pomoć istinski potrebna i koji će doprijeti do što većeg broja korisnika. Šireći povjerenje širimo i krug dobrote koji inspiriše srce.

Ove godine, „Inspirisani srcem“ će u najdoslovnijem smislu biti posvećena budućnosti zemlje. Od 01. do 31.05. ćemo, sedmi put zaredom, odvajati 0,10 KM od svake transakcije napravljene Visa Inspire karticom*, a na taj način prikupljena sredstva ćemo donirati porodilištima u Bosni i Hercegovini.

*Ne odnosi se na transakcije napravljene za podizanje gotovine na Intesa Sanpaolo bankomatima.